Bog om generationsskifte

I forbindelse med arbejdet med at geare virksomheders HR-område før og efter et ejerskifte er Rikke fra lovmand & coach blevet inspireret til at dykke meget mere ned i generationsskifte problematikken.

I det arbejde har hun mødt en garvet medspiller på området: Jannik Augsburg, der har beskæftiget sig med “modning” af ejer og virksomhed inden et generationsskifte, i efterhånden mange år.

Sammen har de besluttet sig til at skrive en bog om generationsskifte. Bogen er bl.a. baseret på interview af virksomhedsejere, der har haft problematikken – og løsningerne – tæt inde på livet. Og i bogen kan du finde information om konkrete ejerskiftesituationer – hvor både det gode, det dårlige og dem der slet ikke skete er repræsenteret.

Bogen henvender sig til tre grupper:

  • De berørte virksomhedsejere der personligt står overfor udfordringen og ikke er kommet i gang
  • Personkredsen omkring den uafklarede virksomhedsejer
  • De faglige rådgivere der arbejder med generationsskifte

Bogen forfølger to mål:

  • At være et konkret værktøj til at komme i gang med at tænke generationsskifte
  • At være et indlæg i samfundsdebatten og prikke lidt til myten ”min virksomhed – min beslutning”

Bogen forventes at udkomme i 2014.

Om forfatterne:

Rikke Lovmand Vistisen, ejer af lovmand & coach (http://lovmand-coach.dk) arbejder med ejerskifte på 2 områder 1) hun gearer virksomheders HR/personaleområdet inden ejerskifte og 2) hun afholder foredrag og workshops med henblik på at fastlægge og modne virksomhedsejeres seniordrømme.

Jannik Augsburg har været beskæftiget med generationsplanlægning i sin egen virksomhed (http://generationsplanlaegning.nu), der arbejdede med  personlig og faglig virksomhedsrettet sparring til ejerledere om fremtiden for deres virksomhed og dem selv, samt modning af virksomheden generelt. I forbindelse med det store ejerskifteprojekt under Erhvervsstyrelsen (EjerskifteDanmark) har Væksthus Hovedstaden fået gavn af Janniks store viden og kompetence og han er tilknyttet projektet som generationsskiftekonsulent.

Arbejdet med bogen er i øvrigt et rigtig godt eksempel på hvordan en erfaren virksomhedsejer og en iværksætter kan drage stor nytte af hinandens forskelligheder og styrker.

Kontakt Rikke for yderligere oplysninger, + 45/26283940 eller mail rikke@lovmand-coach.dk

En tanke om "Bog om generationsskifte"

  1. Pingback: Lav en plan og lad medarbejderne arve din virksomhed | lovmand & coach

Du er velkommen til at lægge en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>