Det handler om fødder

Jeg stødte på Trine Uldall og media-now.dk i en artikel om socialøkonomiske virksomheder og blev nysgerrig på hvorfor hun har den ledelsesprofil hun har og hvad der ledte frem til hendes valg. Det er lykkedes mig at lokke Trine til at skrive et indlæg til bloggen om det;

Gæsteindlæg af TRINE ULDALL, media-now.dk

Autentisk ledelse har jeg længe fundet interessant uden at vide så meget om det. Nu har jeg skabt min egen mulighed for at lære mere og prøve det af i forbindelse med opstart af egen virksomhed i 2010.

Jeg stod uden arbejde og skulle træffe et valg om en ny retning. Valget stod mellem arbejdsløshed (krisetid) eller iværksætteri, og da jeg psykisk er dårlig til at være arbejdsløs, var valget naturligt.

Karrieremæssigt var jeg nået til et punkt, hvor jeg havde lyst til ledelse og personaleansvar, og det skulle jeg så også komme til at afprøve, blot i en anden kontekst.

At starte virksomhed er virkelig en personlig ting. Jeg blev omdrejningspunktet i det hele, jeg skulle lægge stilen, stille spørgsmålene, have svarene, tænke fremad… sindssygt spændende og udfordrende. En del af mig har altid været genert og tilbageholdende og derfor var det grænseoverskridende at være selvstændig det første lange stykke tid. Jeg brugte måneder på at forme idégrundlaget og det var svært at tale om, fordi jeg ikke var klar over, hvor det var, jeg var på vej hen. Jeg blev usikker fordi det virkede ulogisk at starte som selvstændig uden at kende målet, men jeg formåede at holde fast.

Det var nærmest en tilfældighed der gjorde, at jeg blev klar over, hvor stor mangel der er på fleksjobs, men da jeg erfarede det, faldt idéen på plads. Via en produktion af professionelle ydelser ville jeg skabe fleksjobs. Jeg skulle skaffe opgaverne (grafisk design og webdesign) og med tiden ville jeg ansætte fleksjobbere, så vi kunne samarbejde om udførelsen. Det gav mening at være med til at løse et samfundsmæssigt problem på denne måde.

Efter et års tid bankede en pige på døren oppe på tegnestuen og ville gerne i praktik. Det kom hun og har nu været ansat i fleksjob i 1½ år. Jeg har haft adskillige andre praktikanter og en af dem (en ordblind programmør) samarbejder vi med i dag om udviklingen af en app. En hjemløs havde jeg i praktik 3 måneder. Han var selvstændigt tænkende, velformuleret og havde teknisk forstand, men livet var ramlet.

I dag er jeg i gang med en lederuddannelse hos Grafisk Arbejdsgiverforening og det har jeg blandt andet valgt for at få værktøjer til at få det bedste frem i mine medarbejdere.
Det handler i virkeligheden om fødder. Dine fødder giver dig jordforbindelsen og derigennem kan du mærke, hvad du selv står for. Det er det, jeg mener med at være autentisk.

Vær dig selv. Du kan alligevel ikke være andre.

TRINE ULDALL
Grafiker, webdesigner & ejer / stifter af www.media-now.dk

________________________________________________________________

Media-now.dk er en socialøkonomisk virksomhed med fokus på at skabe fleksjobs. De er uafhængige af den offentlige sektor og arbejder på markedsvilkår.

Media-now.dk arbejder med webudvikling, apps, grafisk design

Du er velkommen til at lægge en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>