Det koster penge at ansætte forkert og lade være med at fyre

Det koster at fyre, men det koster også at lade være. Det kan på sigt koste virksomheden mere at holde på en dårlig medarbejder end lade vedkommende gå. Men det kan være svært at overskue.

Det er her, det ville være en god idé at sætte en HR-medarbejder i spil.

Ordene kunne være mine, for det er en af de ting jeg ofte siger til de ejerledere, jeg møder på min vej rundt i små- og mellemstore virksomheder.

Men det er de ikke, de kommer istedet fra Syddansk Universitet og er at læse i en artikel om små- og mellemstore virksomheders praksis vedr. ansættelse og brug af HR-kompetencer.

Der er to farer ved at ansætte den forkerte i et job. Den ene er, at medarbejderen forsvinder hurtigt igen, og den anden er, at medarbejderen bliver i et job, han eller hun ikke har evnerne til.

Hvis du gerne vil gøre det rigtig, men ikke har brug for en fuldtids HR-ressource, er det rigtig smart at hyre en ind, til at tage sig af netop den problemstilling, der er skitseret ovenfor.

Den tagline vi bruger i lovmand & coach er “Udvikling, afvikling og det der i mellem” og det betyder, at vi både kan hjælpe virksomheder, der gerne vil beholde en medarbejder, der har brug for at blive udviklet, men at vi også hjælper med afviklingen af forkerte ansættelsesforhold – og vi gør det på en måde, så der ikke kommer sager ud af det.

Kontakt Rikke på rikke@lovmand-coach.dk eller 26283940 hvis du vil høre mere.

 

Du er velkommen til at lægge en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>