Hjælp til et bedre og mere effektivt ejerskifte

lovmand & coach hjælper ejerledere og virksomheder på tre områder i forbindelse med at fremtidssikre virksomheden i forbindelse med ejerskifte/ generationsskifte

Ejerskiftestatus

Ejerskifteafklaring: udarbejdelse af en rapport der viser hvor parart virksomhedsejeren og virksomheden er til ejerskifte

Personlig afklaring omkring ejerskifte/generationsskifte (ejerlederens planlægning af proces og efterliv)

Modning/oprydning i virksomhedens administration og HR (optimering af virksomheders administration og HR-område: eksempelvis ansættelsesforhold, udvikling og afvikling af medarbejdere, udarbejdelse eller justering af medarbejderhåndbøger, personalepolitikker)

Kontakt Rikke på +45/ 26283940 eller mail: rikke@lovmand-coach.dk for at høre mere om hvad vi kan gøre for at hjælpe dig med at fremtidssikre din virksomhed.

Et ejerskifte er en proces – hvor den allervigtigste og første brik der skal være på plads er; hvad skal den afgående ejer lave, når han eller hun ikke skal være virksomhedsejer mere.

Det er den mest vanskelige brik at lægge – men det viser sig tit at ejerskiftet ikke kan effektueres før den brik er på plads – og lovmand & coach kan være en rigtig god sparringspartner i den proces.

Når den brik er på plads, bør forberedelsen eller “modningsfasen” begynde. Her er det vigtigt, at man får beskrevet og kigget på virksomheden med en købers øjne.

Læs her om hvad vi bidrog med hos Advokatsekretærenes Uddannelsescenter: En øjenåbner

Mere om modningsfasen:

Alt det der er en selvfølgelighed, eller findes i ejerens eller medarbejders hoveder bør beskrives og skrives ned – jo bedre det er beskrevet, jo større værdi har virksomheden. 

Man bør få beskrevet både de synlige-, de usynlige -og uudnyttede områder, så en ny ejer kan se potentialet og mulighederne i virksomheden.

Når lovmand & coach foretager en virksomhedsanalyse bliver følgende områder analyseret og beskrevet:

Virksomhedens ”personalekontor” (rekruttering og ansættelse, ansættelsesbeviser, det løbende ansættelsesforhold,disciplinærsager, afslutning af ansættelsesforhold, udviklingspotentiale, muligheder for at trimme organisationen)

Temperaturen i virksomheden ( virksomhedens identitet. overordnet tilfredshed, rammerne for udførelse af arbejdet, fysisk arbejdsmiljø, psykisk arbejdsmiljø Information/kommunikation, virksomhedens mødekultur, feedback kultur i virksomheden, arbejdsopgaver)

Tilfredshed blandt medarbejderne (Forhold til leder, ros, motivation, uddelegering, fastholdelse).

Rapporten bruges til at få gearet HR-området før/efter et generationsskifte – dvs.en generel professionalisering af personaleområdet, råd om udvikling eller afvikling af medarbejdere, tjek af atat love og regler overholdes og sikre en forankring af viden i virksomheden ved gennemgang af arbejdsgange og udarbejdelse af vejledninger/håndbøger.

Desuden er det en hjælp til at se hvad der skal laves af personalepolitikker, udarbejdelse af værdier og få beskrevet virksomhedsejerens holdninger og meninger så det kan få et efterliv i virksomheden, og give den nye ejer forståelse for virksomhedens identitet.

Du er velkommen til at lægge en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>