Om at bygge huse og skrive ansættelsesbreve

eller

Hvordan laver man et godt ansættelsesbrev?

hus og ansættelseskontrakter

At skrive et ordentligt ansættelsesbrev er lidt ligesom at bygge et hus. I princippet er det noget alle kan gøre, men jo mere faglighed der er bag projektet jo bedre bliver resultatet.

Mens der nok ikke er nogen der tvivler på at selvbyggeren får et andet hus, end den der hyrer en arkitekt og et hold professionelle håndværkere ind, så er det måske mere vanskeligt at se hvilken faglighed en personalejurist bringer til bordet.

Når jeg kommer ud blandt virksomhedsejere hører jeg mange historier omkring tilvejebringelse af virksomhedens ansættelsesbreve, Jeg hører om alt fra at lederen selv har “klippeklistret” udfra gamle ansættelsesbreve og har fjernet de forhold de ikke kunne lide eller tænke sig at opfylde til dem der har hyret advokater ind og har fået et 20 siders ansættelsesbrev på engelsk – som hverken ledelsen eller medarbejderen kan forstå.

Begge dele løser opgaven, men ofte vil Ingen af delene være tilfredsstillende.

Hvis man laver sine egne ansættelsesbreve uden at kende til ansættelsesbevisloven er det nemt at komme til at overtræde loven. Specielt hvis man fjerner nogle rettigheder eller glemmer at overholde nogle forpligtelser. Gør man det, ligger ansættelsesbrevet som en tikkende bombe under ansættelsesforholdet. Bliver medarbejderen utilfreds med arbejdspladsen, eller ligefrem fyret, er det første fagforeningen kigger på ansættelsesbrevet. Er der fejl i det kan det udløse en bod på op til 10.000 kr. og i grove tilfælde beløb svarende til helt op til 26 ugers løn.

Har du et meget kompliceret ansættelsesbrev er der selvfølgelig også risiko for fejl, men problemet er lige så meget at du som arbejdsgiver underskriver en aftale du ikke selv forstår og det er oplagt at der kan opstå usikkerhed om hvad det er I har aftalt, hvilket i sidste ende kan medføre både utilfredshed og tvister mellem dig og medarbejderen.

Jeg har lavet skabeloner til ansættelsesbreve i mere end 12 år og jeg synes både, at det er meget let og meget kompliceret. Let fordi når man kender ansættelsesbevisloven, er den i udgangspunkt nemt at overholde den, og svært fordi at ansættelsesbevisloven også bestemmer, at man som arbejdsgiver skal angive “alle særlige vilkår” enten i ansættelsesbrevet eller i eksempelvis en medarbejderhåndbog.

I lovmand & coach kan vi hjælpe dig med at skrive gode ansættelsesbreve på forskellige måder.

For det første har vi udarbejdet en række skabeloner, som du kan købe og bruge. Bruger du dem, kan du være sikker på at du overholder ansættelsesbevisloven. Udover skabelonen får du også en uddybende vejledning, der klæder dig eller den i din virksomhed der skal sidde med ansættelsesbreve ordentligt på. Ved at kende til principperne bag den lovgivning du skal overholde er det nemmere at gøre det.

Desuden kan du i forbindelse med køb af skabelonerne få konkret og direkte vejledning i at lave gode og lovlige ansættelsesbeviser, sådan at du en gang for alle bliver klædt ordentligt på til opgaven.

Har du ikke lyst til at sætte dig ind i reglerne, kan hele opgaven løses eksternt af lovmand & coach. Vi får de oplysninger vi skal bruge og tager os fremover af hele processen.

Kontakt Rikke på +45/26283940 eller mail rikke@lovmand-coach.dk for at høre nærmere om vores pakkeløsninger på ansættelsesbreve.

 

Du er velkommen til at lægge en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>