Personalejurist ctr. advokat

Hvad skal vi med sådan en personalejurist som dig? Vi har jo vores advokat!

forsidebillede2 spejlvendtFunktionen som personalejurist, eller HR-jurist er kendt og anerkendt i store virksomheder, mens mindre og mellemstore virksomheder ofte ikke ved at der findes “sådan nogen”, eller hvad de skal gøre godt for. Har de et problem går de til en advokat – ofte den advokat der håndterer alle andre ting for virksomheden – og har de ingen problemer, så er der jo ikke grund til at gøre noget.

Det er for så vidt en meget forståelig reaktion, og det er også rart at gå til en man anser som ekspert og allerede føler sig tryg ved.

En personalejurist er ikke en modsætning til en advokat – men personalejurister/HR-jurister er et langt stykke ad vejen sat i verden, lige så meget for at forhindre problemer, som for at løse problemerne når de er opstået.

Og så er de specialister indenfor lige præcis ansættelsesret og personalejura – hvor en advokat, med mindre det er en ansættelsesretsadvokat, ofte ved meget om mange forskellige juridiske emner, men ikke har den videns dybde om personalejura eller den hands-on erfaring med ansættelsesret som en personalejurist har.

Man kan bruge en personalejurist når:

  • du vil sikrer dig at det ansættelsesbrev du bruger  både er juridisk korrekt og til at forstå for både medarbejdere og dig selv
  • når du er i tvivl om din nye medarbejder skal ansættes som funktionær eller ikke-funktionær
  • når du overvejer om du skal afskedige og gerne vil have vurderet om der er grundlag for det, 
  • inden du bortviser, giver en advarsel – eller overvejer at afskedige en syg medarbejder
  • når du tænker på at ansætte en flexjobber, en i jobrotation eller virksomhedspraktik, men ikke orker at sætte dig ind i reglerne
  • når du skal have hjælp til at finde ud af om du skal melde dig ind i en arbejdsgiverorganisation
  • til sparring omkring selve afskedsprocessen – en personalejurist, vil tænke i helheder i afskedsituationen, så du ikke bare får en juridisk korrekt afsked, men også en proces der gør at den afskedigede medarbejder bliver et ordentligt visitkort for dig og din virksomhed i fremtiden.  (se evt kurset: afsked – med hjerte og jura),

Eller når du vil til at arbejde mere strategisk med dit HR-område og gerne vil være sikker på at de områder du sætter regler op omkring er lovlige og fornuftige.

Tegner du et abonnement hos lovmand & coach har du altid en personalejurist som backup når du står og overvejer om den beslutning du skal til at træffe også holder juridisk og er god for din virksomhed … sådan at du ikke senere skal trækkes med sagsanlæg og retsomkostninger … og dårlig nattesøvn.

Læs om vores abonnementsordning her:

HR-abonnement for små virksomheder (1-19 medarbejdere)

HR-abonnement for mellemstore virksomheder (+ 20)

Eller ring til Rikke på +45/26283940 eller mail: rikke@lovmand-coach.dk

Du er velkommen til at lægge en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>