Undervisning i ansættelse og afsked

Undervisningen foregår på humoristisk hverdags-dansk, tak for det!

arbejdsmarkeds partereFor bogholdere, PA’er og selvstændige, der selv sidder med personaleforhold, er det vigtigt kende til de regler man skal overholde som arbejdsgiver. Derfor tager lovmand & coach ud og underviser i hvordan man bl.a. laver korrekte ansættelser og afskedigelser.

Jura vil næsten altid opleves som kompliceret stof og derfor er det rigtig godt at få en tilbagemelding som ovenstående fra en af de sidste kursister.

Her i februar har Foreningen af Freelance Bogholdere hyret lovmand & coach til at guide deres medlemmer endnu dybere ind i emnerne omkring ansættelse og afsked og vi har sammensat et godt program:

1. Arbejdsmarkedets partere

En kort introduktion til alle de partere, der er omkring et ansættelsesforhold. Vi kommer op i helikopterniveau og kigger på alle de forskellige partere alle kan komme med regler som arbejdsgiveren skal forholde sig til. Konsekvenserne om hvad det vil sige at være omfattet/ ikke-omfattet af en overenskomst berøres.

2. De 10 vigtigste love

Oplistning af de 10 love alle arbejdsgivere/bogholdere skal kende navnet på, fordi det er beskyttelseslove og kan koste penge at overtræde.

3. Funktionær og ikke-funktionær

Hvornår er man funktionær, og hvornår er man noget andet og hvad kan det betyde for arbejdsgiveren hvis man ansætter forkert.

4. Rekruttering, ansættelse og ansættelsesbeviset

Hvilke love og regler man skal være opmærksom på når man går i gang med at ansætte (ligebehandlingsloven, ikke-diskriminationsloven mv.). Ansættelsesbevisloven: hvad skal man vide for at kunne lave korrekte ansættelsesbeviser.

5. Persondataloven og medarbejderoplysninger

Kort introduktion til loven, da den også gælder for opsamling af oplysninger på medarbejdere. Hvad må man registrere, forskel på følsomme og ikke-følsomme oplysninger.

6. Afsked

Gennemgang af de to processer man skal benytte afhængig af om der er tale om afsked pga. virksomhedens forhold eller medarbejderens forhold. Herunder proces, skriftlighed mv.

Arrangementet er fuldt booket, men sidder du og har et behov der matcher kan du enten booke dig på et af de hold Rikke afvikler på Regnskabsskolen (ansættelse og afsked i mindre virksomheder) eller kontakte Rikke på telefon +45/26283940 eller mail rikke@lovmand-coach.dk og arrangere et specialdesignet forløb for dig og din virksomhed/netværksgruppe eller lignede.

Husk også at melde dig til lovmand & coachs nyhedsbreve hvis du vil have månedlige opdateringer fra din eksterne HR-partner: NYHEDSBREV

Du er velkommen til at lægge en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>