Visionær fremtidssikring

HÅNDTRYK 001handler om at finde et andet ord for ejerskifte.

Der er ingen gejst I ordet – ingen interesse, blod … zest!.

Lidt mere end i ordet generationsskifte, og måske lidt mindre end i ordet exitstrategi.

Men ingen af dem beskriver det som er af betydning for lovmand & coach og driver os i vores arbejdet for flere og bedre ejerskifter i Danmark.

Det handler nemlig ikke om at få én ejer skiftet ud med en anden. Det handler ikke om at få nogen sendt på pension. Det handler ikke om at nogen er for gamle eller at det skal stoppe

Nærmest tværtimod.

Det handler mere om at gøre noget for at sikre virksomheden. Det handler om at lave en plan. Om at sørge aktivt for at den drøm og visioner, ideer og de mange, mange års mandetimer der ofte er lagt i en virksomhed, bliver sikret ved at lederen fremtidssikre sin virksomhed, og adskiller sit “jeg” med sin virksomhed, sådan at virksomheden ikke er afhængig af enkelte “jeg”- fordi bygninger, maskiner og nogle forretningsideer gerne skulle fortsætte med at leve.

De allermest visionærer virksomhedsejere lovmand & coach har mødt gennem arbejdet med ejerskifte, har alle haft det til fælles at deres egoer og identitet ikke var vokset sammen med deres virksomhed. Derfor formåede de at sætte virksomhedens bedste foran deres eget bedste.

Og de er allesammen startet med at kigge på deres plan mange år før de tænker på at stoppe med at arbejde – 10-12-15 år – før.

Fordi det ved at det tager tid at overdrage viden. At vidensoverdragelse skal planlægges, at udvikling og uddannelse er nødvendigt – måske både for den næste leder og dem selv.

For de skal selv finde ud af hvad de skal med deres liv, hvis de vil noget andet end at “dø med virksomheden på” … og det andet koster ofte penge, penge som de skal have mulighed for at trække ud af virksomheden sådan at den ikke bliver dræner.

Jeg lyttede engang til en kreditrådgiver der sagde:  ”Den bedste leder er ikke den der er bedst til det hele, men den der bedst til at samle det bedste hold og få folk til at vokse med opgaven.”

Og det er det som ejerskifte handler om for lovmand & coach. Det er det som driver lovmand & coachs interesse for ejerskifte og det som gør at vi hele tiden er på forkant med de interesser og aktiviteter der er på området.

Vi vil være med til at bevare ressourcer og sikre driften og fremtiden for de virksomheder som vi kommer i berøring med.

Og vi gør det ved:

At hjælpe ejerlederen med at sætte ord på hvordan han/hun til tilrettelægge sin fremtid.

Får defineret hvilke ønsker der er til arbejdeslivet og fritiden – og om det skal ændre sig fremover og i givet fald hvordan

At lave en ejerskifteanalyse

Via et specielt dialogværktøj udarbejdes der en rapport, der viser ejeren præcis hvor i en given proces der er styr på tingene og hvor der skal ske en nærmere afklaring.

At modne virksomheden

Med en professionalisering af administration, HR og arbejdsgange bliver den viden og erfaring der er i virksomheden kortlagt, revideret og nedskrevet, sådan at tanker, ideer og viden nemt kan formidles videre. Det øger både virksomhedens værdi, og bevarer vigtig så virksomheden bliver mindre skrøbelig og personafhængig.

Endelig sidder Rikke fra lovmand & coach med i to ejerskiftenetværk, i hhv. København og Helsingør og er dermed i berøring med en lang række andre ejerskifterådgivere, og kan dermed nemt formidle kontakt til advokater, revisorer, banker, virksomhedsmæglere, strategikonsulenter, pensionsrådgivere, tovholdere, seniorrådgivere og andre der kan hjælpe virksomheden videre enten som konsulenter … eller ved indtræden i virksomhedens bestyrelse.

Du er velkommen til at lægge en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>